Opleiding en vorming voor poetsen en schoonmaak

We hebben bij poetshulp dienstencheques GreenHouse een uitgebreide opleiding poetsen ontwikkeld voor onze huishoudhulpen. We merken dat hierdoor onze poetshulpen gemotiveerder, efficiënter en veiliger werken. Naast de coaching op de werkvloer zelf zijn er ook lesdagen voor nieuwe, pas opgestarte medewerkers.

Opleiding poetsen en huishoudhulp: vorming en begeleiding zijn cruciaal

De praktijkcoaches van GreenHouse staan in voor de vorming en begeleiding op de werkvloer, dus bij onze klanten zelf. De coach komt ter plaatse en richt zich voornamelijk op drie aspecten. Een goede communicatie met de klant is heel belangrijk. Wat verwacht de klant, en is dat voldoende duidelijk voor onze medewerker?

Daarnaast geven we tal van schoonmaaktips en tips om het werk vlot te organiseren. Ten slotte is er aandacht voor de administratieve kant, zoals bijvoorbeeld het correct inbellen of registreren van dienstencheques. De rode draad bij deze individuele coachings is het veilig, ergonomisch en gezond werken: zo kunnen heel wat ongevallen en gezondheidsproblemen voorkomen worden.

Opleiding poetsen en huishoudhulp

Voor anderstalige medewerkers of werknemers die nieuw zijn in ons land is er dan weer hulp voorzien bij een heel aantal administratieve verplichtingen. Wie geen Nederlands kent, wordt actief gestimuleerd en begeleid om Nederlands te leren: daarvoor heeft GreenHouse vaste vormingspartners.

De werknemers met een arbeidshandicap en de minder jonge huishoudhulpen krijgen een intense begeleiding met extra aandacht voor ergonomie. Voor de medewerkers met een auditieve handicap is er zelfs een samenwerking met een doventolk.

Opleiding poetsen en huishoudhulp GreenHouse 2

Nog steeds belangrijk en zeer waardevol bij GreenHouse zijn de klassikale opleidingen voor startende huishoudhulpen. Gespecialiseerde lesgevers geven een intensieve cursus aan de nieuwkomers. Een eerste luik hierin is kennis van schoonmaaktechnieken en producten. Hoe werken de verschillende reinigingsmiddelen? Waar let je op bij het reinigen van parket, inox, leder, natuursteen enz…? Het tweede deel gaat over werkorganisatie. Wat zijn de basistaken binnen diverse ruimtes in het huis, bijvoorbeeld in een badkamer? Welke werkvolgorde volg je best?

Ten slotte wordt er ook ruim aandacht besteed aan veiligheid op de werkvloer. De meeste arbeidsongevallen bij GreenHouse zijn het gevolg van struikelen en vallen. Hoe kunnen we dit voorkomen, hoe ga je om met onveilige situaties, en wat is de betekenis van de verschillende waarschuwingen op schoonmaakproducten.