Alles over dienstencheques

Weetjes over dienstencheques

Hoe werken dienstencheques?
Hoe bestellen?
Dienstencheques en belastingvoordeel
Geldigheid
Elektronische cheques
Aan de slag
Wist je dat?

Hoe werken dienstencheques?

Elke dienstencheque is goed voor één uur prestatie voor diensten aan huis (van aankomst tot vertrek) door je huishoudhulp. Eén cheque kost € 9 per uur, alles inbegrepen, en dit voor de eerste 400 dienstencheques. Je kan per gebruiker tot 500 cheques bestellen, dan kosten die laatste 100 cheques € 10 per stuk. Sodexo stuurt je jaarlijks (begin april) een fiscaal attest voor je belastingaangifte. Meer weten?

Wij rekenen, in tegenstelling tot de meeste andere dienstenchequebedrijven, geen extra kosten aan zoals dossiers- of verplaatsingskosten.

Werk je met elektronische dienstencheques?
Dan ontvang je na de prestaties van je huishoudhulp een mail van Sodexo om de uren te bevestigen. De bevestiging gebeurt automatisch na 4 werkdagen indien je  ze voordien niet zelf bevestigt.

Werk je met papieren dienstencheques?
Overhandig dan de dag van de prestatie de correct ingevulde dienstencheques aan je huishoudhulp. Indien je per ongeluk geen dienstencheques in huis hebt, zal je huishoudhulp na de gepresteerde werkuren een ‘tegoedbriefje’ schrijven en je vragen dit te ondertekenen. Je kan de ontbrekende cheques dan de volgende keer meegeven.

Hoe bestellen?

Om dienstencheques te bestellen moet je eerst geregistreerd zijn bij Sodexo. Dat kun je zelf doen via het formulier op de site van Sodexo. Of je kan ons vragen dit gratis voor je te doen. Na je registratie ontvang je een login en  gebruikersnummer. Dit heb je nodig telkens je cheques bestelt.

Je kan dienstencheques bestellen door een veelvoud van €9,- te storten op het rekeningnummer van Sodexo. In de gestructureerde mededeling van je overschrijving moet telkens je gebruikersnummer staan. Het minimum aantal cheques is 10, maar je moet niet per veelvoud van 10 bestellen.

Wanneer je jouw cheques hebt besteld duurt het maximum 10 werkdagen voor je deze ontvangt. Bestel dus tijdig en voldoende. Bij het bestellen van elektronische cheques is de wachttijd veel korter. Je ontvangt de cheques maximum 1 dag na bestelling.

TIP: betaal het correcte bedrag, anders gaat je bestelling niet door en komt je geld terug. Enkel en alleen het bedrag bepaalt dus het aantal bestelde cheques (vb. € 90 is 10 cheques, € 162 is 18 cheques, € 288 is 32 cheques, enz).

Dienstencheques in orde? Vraag dan hier je poetshulp aan!

Dienstencheques en belastingen

Met dienstencheques geniet je een fiscaal voordeel, verschillend per gewest (afhankelijk van je hoofdverblijfplaats).

Vlaams gewest: €2,70 fiscaal voordeel op de eerste 155 cheques
Waals gewest: €0,90 fiscaal voordeel op de eerste 150 cheques
Brussels hoofdstedelijk gewest: € 1,35 fiscaal voordeel op de eerste 155 cheques

Ontdek hoe je je belastingvoordeel kunt maximaliseren.

Geldigheid

Een dienstencheque (zowel papier als elektronisch)  is 8 maanden geldig. Je ‘betaalt’ er je poetshulp mee per gepresteerd werkuur. Niet gebruikte cheques kunnen bij Sodexo terug ingewisseld worden.

Elektronische dienstencheques: veel makkelijker!

GreenHouse is voorstander van elektronische dienstencheques en raad je ten stelligste aan om met deze betaalwijze te werken, want dit systeem is:

  • EENVOUDIG: zowel jij als jouw huishoudhulp hoeven de dienstencheques niet in te vullen en te ondertekenen;
  • MAKKELIJK TE BEHEREN: geen risico meer op fouten bij het invullen van de dienstencheque;
  • SNEL: de bestelde dienstencheques zijn veel sneller beschikbaar dan papieren cheques;
  • VEILIG: gedaan met diefstal of verlies.

Laat ons wel vooraf weten indien je met elektronische cheques wil betalen. We hebben namelijk enkele extra gegevens van je nodig.

Meer weten of betalen met elektronische dienstencheques? Download de brochure van Sodexo

.

Aan de slag

Onze huishoudhulp komt op het afgesproken tijdstip bij je langs en gebruikt jouw producten voor het schoonmaken, strijken, … Je betaalt met dienstencheques. De hulp via dienstencheques wordt verleend in blokken van 4 uur of een veelvoud hiervan.

Bij het opstellen van de werkschema’s houden we zoveel mogelijk rekening met je wensen. We streven er naar om je op vaste regelmaat te laten bijstaan door je vertrouwde GreenHouse-poetshulp. Voor een zo groot mogelijke stabiliteit zijn al onze medewerkers bij ons sowieso in vast dienstverband.

Wist je dat …?

  • Zelfstandigen ook een beroep kunnen doen op een huishoudhulp met dienstencheques, zolang het over het privégedeelte van hun woning gaat.
  • We niet werken met interims of tijdelijke contracten om zoveel mogelijk continuïteit te bieden, zowel voor jou als voor onze huishoudhulpen
  • Je dit best altijd in huis hebt: 2 emmers en 2 dweilen, trekker voor de ramen en een vloertrekker, eventueel een schuurborstel, borstel met zachte haren, swiffer of stofzuiger, 1 spons voor de ramen en 1 spons voor de badkamer, zeemvel of 3 microvezel doeken, vloerzeep, ruitenreiniger, veilig strijkijzer en een stevige strijkplank, veilige trapladder met max. 3 treden.